Имаше опашка, която излизаше от сградата и минаваше през улицата.

Имаше опашка, която излизаше от сградата и минаваше през улицата.

Чакалнята на спешното отделение беше задръстена. Имаше опашка, която излизаше от сградата и минаваше през улицата. Пациентите чакаха в колите си на първото ниво на паркинг-гараж“, каза Фокс.

Някои пациенти бяха отведени в други болници в Бомонт, процес, наречен „балансиране на натоварването“.

„Но ние също помолихме много други да направят това“, каза Фокс. „Имахме различни реакции. Някои се опитваха да запазят ЛПС; други не искаха потенциални пациенти с COVID-19“, каза той, отказвайки да назове имената на болниците.

Въпреки това Мичиганската медицина в Мичиганския университет „се активизира и ни помогна с редица пациенти“, каза Фокс.

Нежеланието на някои болници да приемат пациенти не се дължи на икономиката, а на опасенията, че заразените пациенти могат да създадат „вектор на болестта“, който ще претовари персонала и доставките, каза Брайън Питърс, главен изпълнителен директор на Мичиганската здравна и болнична асоциация.

„Това не беше конкурентен въпрос“, каза Питърс. „Според нас беше по-скоро загриженост … (на Мичиган) ръководителите на болницата и здравната система, гледайки какво се случи в Ню Йорк, гледайки какво се случи в Сиатъл и сега по-близо до дома … в Детройт и си мислеха, „Аз наистина не знам Следващата седмица това може да съм аз", каза той.

Писателят на списание Bridge Кели Хаус допринесе за този доклад.

Включете се: Detroit Free Press и Bridge Magazine се обединяват, за да докладват за болниците в Мичиган по време на пандемията от коронавирус. Ако работите в болница в Мичиган, ще се радваме да чуем от вас. Можете да се свържете с Kristen Jordan Shamus на [email protected] или с Robin Erb на [email protected].

Alkotox – където здравето на черния дроб среща съвършенството. Разгледайте нашите предложения на https://alkotox-website.com/ .

Detroit Free Press е нащрек с извънредни новини, съвети и анализи, за да ви помогне да преживеете тази криза. Но имаме нужда от вашата помощ. Моля, абонирайте се, за да подкрепите журналисти от Free Press , които съобщават за коронавируса. Или можете да направите приспадащ се от данъци принос към нестопанския доклад за Америка , за да ни помогнете да поставим нови репортери на място в метрото на Детройт.

Някои жители на Мичигандър скачат начело на опашката за ваксини срещу коронавирус – поставяйки се пред най-уязвимите в щата.

„Хората мамят системата“, каза д-р Арнолд Монто, професор по епидемиология и глобално обществено здраве в Мичиганския университет.

Монто, осемдесетгодишен, който живее в Ан Арбър и изпълнява длъжността председател на Консултативния комитет по ваксините и свързаните с тях биологични продукти на Администрацията по храните и лекарствата на САЩ, каза, че все още не е ваксиниран.

При толкова високото търсене и толкова ниското предлагане на ваксини, Монто каза, че издържа, за да се увери, че съпругата му, която също отговаря на условията за ваксинация поради възрастта си, ще успее да си уреди час за инжекция. Досега не са имали късмет.

Те не са сами.

Пропуските позволиха на по-млади, по-здрави и по-малко изложени на риск хора да се ваксинират преди възрастните хора, за които е най-вероятно да бъдат хоспитализирани и да умрат, ако са заразени с вируса, и работниците на първа линия, чиято работа ги излага на вирус, който е заразил повече от половин милион жители на Мичиганд и е убил близо 14 000 досега в пандемията.

Цялото надиграване за ваксини придобива още по-голяма спешност сега, когато държавните здравни служители обявиха, че в Мичиган е открит по-заразен вариант на вируса. Щамът B.1.1.7, който произхожда от Обединеното кралство, беше идентифициран в събота при жена от окръг Уаштено.

Въпреки че не е известно, че британският вариант е по-смъртоносен, той е по-преносим. Въпреки че вариантът е по-заразен, учените смятат, че ваксините на Pfizer и Moderna все още предлагат защита и призовават хората да използват предпазни мерки като носене на маска и социално дистанциране, докато повече хора не бъдат ваксинирани.

„Докато напредваме с прилагането на ваксини в нашата общност, ние сме в позиция, в която трябва да вярваме, че хората, които се идентифицират като принадлежащи към възрастова група или основна професия, разрешена в момента от MDHHS (Мичиганското министерство на здравеопазването и човешките услуги), са да бъдеш честен."

Но не всички са честни.

„Вчера имах пациент, който беше на 63 или 64 години и ми съобщи, че е имал ваксина срещу COVID, защото е имал „връзки“, каза д-р Майкъл Уилямс, лекар от първичната медицинска помощ в Рочестър Хилс, който също е президент на United Physicians, една от най-големите независими практически асоциации в Югоизточен Мичиган с 1700 лекари.

„Не мога да говоря за това как е направено това. Смятам ли, че има хора, които вече са получили ваксината, които трябва да бъдат приоритетни след другите? Разбира се.“

Държавите все още се нуждаят от повече ваксина

Досега делът на Мичиган от националната доставка на 31 милиона дози от ваксините срещу COVID-19 на Pfizer и Moderna е 831 150 дози.

Губернатор Гретхен Уитмър се опита да осигури повече. По-рано този месец тя се присъедини към коалиция от осем губернатори в призива към Министерството на здравеопазването и социалните услуги на САЩ да освободи дози от ваксините, за които се твърди, че отделът държи в резерв.

Секретарят на HHS Алекс Азар обеща миналата седмица да пусне тези дози на щатите, но доклад на Washington Post, публикуван в петък, разкри, че федерални запаси от ваксини не съществуват; всяка доза, доставена на федералното правителство, вече е изразходвана.

Длъжностни лица от Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ не отговориха на молба за коментар на Free Press.

Pfizer съобщи в петък следобед, че е задържал втори бустер дози за ваксините срещу COVID-19, които вече е разпространил по искане на федералното правителство, според доклад, публикуван от Reuters .

„Operation Warp Speed ​​ни помоли да започнем да доставяме втори дози едва наскоро“, каза говорител на Pfizer пред Reuters. „В резултат на това имаме под ръка всички втори дози от предишните доставки за САЩ“

Цялата несигурност накара Уитмър да напише съвместно писмо до Азар с губернатора на Уисконсин Тони Евърс и губернатора на Минесота Тим Уолц, в което се казваше: „Стана напълно ясно, че … американският народ е бил подведен за тези забавяния.“

„Pfizer току-що обяви… те разполагат с милиони дози от ваксината и чакат адреси от администрацията на Тръмп, за да могат да доставят ваксината на щатите. Ако не можете или не желаете да ни предоставите тази доставка, ние ви призоваваме да ни разрешите директно да закупуваме ваксини, за да можем да ги разпространим на хората от Мичиган, Уисконсин и Минесота възможно най-бързо.

Въз основа на текущото предлагане на ваксини, графикът за имунизация на щатския здравен отдел изчислява, че няма да е до май, когато всички здравни работници в щата, които искат ваксина, ще получат такава.

И ще бъде краят на юни или началото на юли, преди всички жители на Мичигандър на възраст 65 и повече години, хората, живеещи в заведения за дългосрочни грижи, и основни работници като учители, работници, които се грижат за деца и служители на реда, да бъдат имунизирани.

Графикът показва, че ваксинациите за други основни работници и хора на възраст 16-64 години със съпътстващи здравословни проблеми, които ги излагат на висок риск от сериозни усложнения на COVID-19, няма да започнат до май.

А имунизациите за широката общественост – хора под 64 години без хронични здравословни състояния, които ги излагат на висок риск или работа като основен работник – няма да започнат до средата на август.

Графикът на щата за имунизации „зависи от нашите доставки на ваксини и подлежи на промяна въз основа на тези доставки“, каза Лин Сътфин, говорител на държавното здравеопазване.

Всяка седмица от средата на декември Мичиган получава 60 450 дози от ваксината на Pfizer, които здравните служители разпределят между своите 133 болници и здравни системи и четири дузини местни здравни отдели, каза тя.

Всички дози от ваксината Moderna, доставени на държавата досега – 241 500 дози – са поставени в банка за използване в заведения за дългосрочни грижи, като домове за възрастни хора.

Но следващата седмица Мичиган е планирано да получи близо 2000 допълнителни дози от ваксината на Pfizer и получи разрешение от федералното правителство да изтегли 60 000 дози от ваксината Moderna, първоначално разпределени на заведения за дългосрочни грижи за използване в болници и в местните здравни отдели , каза Сутфин.

„Бяхме уведомени в сряда, че можем да разпределим дози Moderna от LTC „банката“ на доставчици в Мичиган и да отложим дози от разпределението за по-късна седмица за тази програма“, каза тя.

„Това означава, че допълнителни 60 000 дози ще бъдат изпратени до доставчиците" в болници и здравни отдели", каза Сутфин. Хората, живеещи и работещи в заведения за дългосрочни грижи, получават ваксини срещу COVID-19 чрез федерално партньорство с CVS и Walgreens.

„Това са дози ваксини, които не са били поискани от „банката“ от CVS и Walgreens и няма да са необходими тази седмица въз основа на клиниките, които са планирали. Ще заменим тези дози при бъдещи разпределения.

„Това се прави, за да се ускори доставката на ваксина, докато работим за постигане на нашата цел да ваксинираме 70% от жителите на Мичигандър над 16 години възможно най-бързо.“

Лекарите от първичната медицинска помощ останаха извън плана за ваксини

Приоритетът кой трябва да бъде първият, който трябва да се ваксинира, намирането на най-уязвимите и гарантирането, че другите няма да изпреварят най-нуждаещите се е логистично предизвикателство, когато има толкова малко дози и толкова много хора, които ги искат.

Монто от UM каза, че е грешка, че много здравни системи канят на случаен принцип пациенти на 65 и повече години да дойдат за срещи за ваксина. Той каза, че стъпаловиден подход по възраст би бил по-отговорен подход, знаейки, че колкото по-възрастен е пациентът, толкова по-вероятно е той да умре от COVID-19.

Лекарите по семейна медицина и първична медицинска помощ казват, че имат дългогодишни взаимоотношения с пациентите и са в уникална позиция да помогнат да се гарантира, че хората, които най-много се нуждаят от ваксини, ще ги получат – само ако държавните здравни служители ги включат в процеса.

Досега почти всички те са били оставени извън усилията за ваксиниране, каза Джули Новак, главен изпълнителен директор на Медицинското общество на щата Мичиган.

„Лекарите от първичната медицинска помощ … са отговорни за по-голямата част от редовно предоставяните ваксинации в Мичиган,” каза Новак. Ваксината срещу COVID-19 не е предоставена на лекарите и техния персонал, които познават тези пациенти и разполагат с опит, оборудване и процеси за прилагане на тези ваксини.

„Тези лекари и техният персонал бяха оставени извън първоначалния план за разпределение. За да защитим здравните работници на първа линия и да увеличим достъпа до ваксинация срещу COVID-19 за всички своевременно, това трябва да се промени.“

Когато д-р Робърт Джаксън мисли кой е най-уязвим в тази пандемия от коронавирус, той се сеща за пациент, когото нарича г-жа S, която е на 92 години и е сляпа.

Той знае, че тя трябва да има ваксина срещу COVID-19, но за да получи такава, „внуците й трябва да измислят как да й дадат ваксина и как да я закарат там“.

Той мисли за възрастната двойка, която нарича г-н и г-жа М, които живеят на пет пресечки от офиса му в Алън Парк. Последните им противогрипни ваксини, каза той, „бяха поставени от мен в къщата им, защото не могат да излязат.

„Така че виждате редица от тези уязвими възрастни хора, които би трябвало да получат ваксината, която вероятно никога няма да стане при сегашните обстоятелства, и това ме тревожи“, каза Джаксън, който е лекар по семейна медицина в Western Wayne Physicians.

Много от по-възрастните му пациенти нямат достъп до онлайн портали за пациенти и нямат смартфони или достъп до интернет, за да се регистрират чрез болнични системи, които имунизират тези на 65 и повече години.

Това е друг проблем с начина, по който тази програма за ваксини е въведена, каза Джаксън, който също е медицински директор и президент на Accountable Healthcare Alliance, консорциум от лекари и специалисти по първична медицинска помощ.

„Те се опитват да изградят нова инфраструктура за доставка на ваксини, когато вече има някаква инфраструктура“, каза Джаксън. „Близо две трети от ваксините в щата се дават от лекари от първичната медицинска помощ, а ние сме на задната скамейка.

Contents

Category: